8 храни за контрол на апетита

glad-pri-dieta

Ако ви е трудно да контролирате апетита си, а искате да отслабнете, ви предлагаме списък с храни, които ще са ви от голяма полза.

1 Ябълки

Една ябълка на ден е достатъчна, за да намалим риска от затлъстяване и сърдечни заболявания. Този плод съдържа здравословни фибри, които участват в храносмилането и елиминирането на излишния холестерол. Съдържа и веществото урсолова киселина , което помага за топенето на мазнините и увеличава мускулната маса.

2 Кисело мляко

Хората, които редовно ядат кисело мляко, намаляват с 20% риска от затлъстяване. Но тук не се имат предвид подсладените млека или плодовите. Киселото мляко е богато на протеини, калций и пробиотици, които са много важни за метаболизма. Позволява да контролираме глада и да осигурим енергия на тялото.

3 Манго

Този плод не само има превъзходен вкус, но и много полезни свойства. Редовната му консумация намалява желанието за прием на храни, богати на захар. Съдържа биоктиви като мангиферин, вещество, което намалява кръвната захар и топи мазнините. Всеки плод ви осигурява до 4 грама фибри, които са полезни срещу запек и увеличават усещането за ситост.

avocado

4 Авокадо

Този плод съдържа най- много здравословни мазнини. Те потискат апетита и помагат за контрола на холестерола. Съдържат голямо количество витамин Е и есенциални аминокиселини, които предпазват от оксидативен ефект.

5 Овес

Консумацията му на закуска увеличава физическата и менталната издръжливост, като спира желанието за храна за дълго време през деня.

6 Ядки

Бадеми, орехи, кашу и пр, са отлични източници на протеини, аминокиселини и есенциални мастни киселини. Въпреки че са по- калорични, са сред препоръчителни добавки към диетата за отслабване. Естествените фибри контролират апетита и помагат за оптималното храносмилане.

7 Ленено семе

Съдържат омега- 3 мастни киселини, които облекчават усещането за ситост. 2-3 грама омега- 3 са достатъчни да почистят артериите и да увеличат засищащият ефект. Стимулира производството на хормони, които регулират глада.

8 Яйца

Не са вредни за здравето и са добър източник на калории. Въпреки че съдържат холестерол, това не означава, че вреди на организма. Съдържат много качествени протеини, които увеличават ситостта и ни предпазват от преяждане до 36 часа след консумацията им. Много подходяща храна за спортисти, тъй като подобрява физическата издръжливост.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване