7 екстремни диети, които не са препоръчителни

dieta-zelenchutsi

Когато решим да отслабваме, не всяка диета ни върши работа. Ако се подложим на много строга диета, не само ще полагаме големи усилия, за да я спазваме, но може и да изложим здравето си на риск.

Спазването на диета не винаги е лесно. Диетите, които ни обещават бързи резултати, обикновено са много екстремни. Дори да постигнете желаните резултати с тях, често настъпва йо- йо ефект и си връщате всички свалени килограми.

Ето някои от най- екстремните диети за отслабване:

1 Диета с бебешки пюрета. Пюренцата са хранителни, но са подходящи за бебета, а не за зрели, възрастни хора. Това означава да изяждате по 14 пюрета на ден. Богати са на витамини, съдържат малко мазнини, никаква сол. Пречистват и активират храносмилането, но усещането за глад е много по- силно.

2 Диета форкинг. Позволява да се яде само такава храна, която може да се поеме с вилица, особено на вечеря. Елиминира се това, което се яде с ръце – бисквити, колбаси, плодове, хляб. Също забранява храна, която се приема с лъжица- супи, сосове, киисело мляко.Елиминира се храна, която може да се маже с нож – сирене, мармалад, мед, масло, или да се реже – месо, сирене.

glad-dieta

3 Лунна диета. Адаптира се спрямо фазите на луната и се базира на гладуването. В дните, в които се спазва тази диета, се приемат само течности в продължение на 26 часа.

4 Диета според кръвната група. Какво да ядем, според кръвната група? Кръвна група А – плодове и бобови. Кръвна група В – млечни продукти. Кръвна група АВ – можете да ядете от всичко. Група 0 – месото е най- подходящо за тях.

5 Диета с грейпфрут. Проблемът тук е, че диетата е прекалено монотонна. Като всички диети до момента, рискът от хранителен дефицит е много висок.

6 Въздушна диета. Целта на тази диета е да лъже мозъка, когато дойде време за хранене, тъй като са позволени само течности. Буквално, трябва да се храните с въздух и да си представяте, че ядете храна. Пълен абсурд!!!

7 Обърната диета. Обръщат се храненията, като сменяме вечерта със сутринта. Т.е., закуската ни става вечеря, а тя пък – първо хранене за деня. Доста сложна, а и безсмислена диета.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване