10 детокс храни за следпразничното преяждане

otslabvane-sled-koleda

Коледните и новогодишни празници вече отминаха, така че е време да се стягате. Не отлагайте отслабването, а се заемете веднага.

Предлагаме ви 12 детокс храни, които ще облекчат ефекта от преяждането и безразборното ядене.

1 Лимон. Помага да поддържане на здравословно рН на тялото. Също и за изхвърляне на токсините и бактериите. Може да го включите като подправка за салатата си или да го пиете заедно с чаша вода сутрин.

2 Копър. Помага на храносмилането, намалява подуването на стомаха и облекчава коликите. Диуретик е. Може да го добавяте към салата си, както и към много от ястията си.

3 Бял чай. Не пропускайте тази напитка в процеса на пречистване. Съдържа много полифеноли и катехини. Намалява холестерола и изчиства от токсините.

otslabvane-jeni

4 Рукола. Фибрата й подобрява чревната проводимост. Стимулира секрецията на храносмилателни ензими. Богата е на ретинол, пречиства черния дроб и засилва действието на панкреаса.

5 Броколи. Богато е на антиоксиданти, като витамини А и С, бетакаротени. Регулира рН, действа противовъзпалително и подобрява храносмилането.

6 Джинджифил. Пречиства от токсини, подобрява храносмилането, подобрява нивата на холестерола. Ускорява метаболизма и помага за отслабването.

7 Куркума. Чудесна подправка, която действа противовъзпалително и антиоксидантно. Добре е да се смесва с черен пипер, за да се усвоява по- добре от организма.

8 Чесън. Действа антивирусно, противогъбично и антибактериално. Най- мощен е, когато се яде суров.

9 Кориандър. Контролира нивата на кръвната захар, има антибиотично действие, сваля нивата на лошия холестерол и пр.

10. Ананас. Диуретик, подобрява кръвообращението, много е мощен срещу целулит. Съдържа много полезни вещества.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване