Чай от мед и канела за отслабване: Действа ли?

chai-kanela-med

Чай от канела и мед за отслабване звучи като страхотна комбинация. Но дали наистина можем да топим мазнини с тази напитка?

Как се приготвя рецептата:

2 части мед към 1 част канела. Това е пропорцията за приготвяне на чая. Сварете чаша вода. Сервирайте я с пръчица канела. Оставете да кисне вътре 30 минути. Когато изстине, добавете меда. Важно е да се сложи меда, когато чая изстине, за да не загубим ценните му ензими. Пийте преди да си легнете. Каквото остане, изпийте на сутринта. Пийте чая на гладно.

med-kanela

Канела и отслабване

Канелата влияе индиректно върху отслабването. Помага за регулирането на кръвната захар. Препоръчва се за хора, които страдат от диабет тип 2. Канелата забавя усвояването на глюкозата от червата и увеличава синтеза на инсулин. Канелата нормализира нивата на кръвната захар. Забавя превръщането на глюкозата в захар. Забавя преминаването на храната, което ни държи сити за дълго време. Така, чрез тези свойства, подпомага отслабването.

Мед и отслабване

Медът възпира напълняването, трупането на мазнини и триглицериди. Мозъкът ни го използва като източник на енергия. Намалява стреса през нощта и ни помага да спим добре, а това е важно за процеса на отслабване.

Не можем да кажем, че пиенето на чай от мед и канела директно ще стопи излишните килограми. Но ако го съчетаем с подходящата диета за отслабване, може да подпомогне процеса.

Тази напитка е добър вариант за начало на деня. Е, няма по чудодеен начин да ви помогне с излишните килограми, но няма да сбъркате да я включите в диетата си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване