Отслабване с хронодиета

кронодиетаТова всъщност не е някаква конкретна диета със строги правила, а просто начин на хранене. Създателя на тази диета е Патрик Леконт – европейски диетолог, а храненето е съобразено с биологичния часовник. Доразработва се от професор Рапеном и доктор А. Далебо. Така се усъвършенства и чрез множество експерименти е доказана нейната ефективност.

Идеята е проста: организма в различните части на деня произвежда различно количество ензими и трябва да се съобразяваме с това. Ако ядем когато и каквото трябва той ще може лесно да се справи с храната. И няма да смятате калориите, а само ще следите часовника.

Според тази диета сутрин не е желателно да се ядат плодове, мед, конфитюри, изобщо всякакъв вид сладки изкушения – сутрин организма не произвежда много инсулин и затова организма няма да може да усвои този тип храни. Може да си направите например омлет или да хапнете нещо, богато на белтъчини – например месо.

След 11:00 сладкото вече е позволено. След 17:00 го спрете. Внимавайте с количеството, което ще погълнете.диета
Избягвайте консервите.

Диетата е предназначена по – скоро за подобряване на здравето, а не за бързо смъкване на килограми – така че отслабването няма как да стане със скоростта на светкавицата.

След края на диетата няма да възвърнете загубените килограми естествено ако не започнете да се тъпчете прекалено.
По времето на диетата яжте всичко. Не трябва да забравяте закуската, важен е и обядът. Закуската трябва да бъде обилна, богата на белтъчини, обядът е едно ястие.

Примерно меню

Закуска: две филии хляб, две парчета сирене, малко масло, кафе или чай – неподсладени. Не пийте мляко.

Обяд: риба или нетлъсто месо, яйца. Позволени са тестените изделия и ориза.

Следобедна закуска: Тялото има голяма нужда от инсулин, за да предотвратите появата на умора. Изяжте черен шоколад или ядки. Може и маслини, зеленчуци, плодове – пресни или сушени, или сок.

Вечеря: Произвеждат се значително по – малко храносмилателни ензими. Но темпото на произвеждане на тези, които значително бавят преработката на приетата храна не се променя. Хапнете риба или бяло месо и зеленчуци.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване