Кои грешки да избягваме по време на диета

Ако пазите диета, но кантарът не показва, че отслабвате, грешката едва ли е в него. Навярно допускате грешки, които на пръв поглед са толкова малки, че не ви правят впечатление. Понякога става въпрос за дреболии, които ни убягват. Но които, в крайна сметка, пречат на успеха ви.

Първа грешка – водата. По време на диета трябва да приемате обилно количество – 2-3 литра. Ако неглижирате пиенето на вода, рискувате да се обезводните. В такъв случай, метаболизмът се забавя и започвате да сваляте килограми по- бавно.

Втора грешка – малките хранения. Трябва много да внимавате с тях. Обикновено не им се обръща внимание, но може да поемете много повече калории, отколкото предполагате. На пръв поглед малката порция, може да се окаже много по- опасна от основното хранене.

Трета грешка – нискомаслени храни. Винаги четете внимателно етикета. При този тип продукти се получава следното разминаване – наистина съдържат малко мазнини, но като цяло, са по- висококалорични дори от обикновения си вариант. Затова внимавайте при избора на нискомаслените продукти.dieta36

Четвърта грешка – течните калории. Плодовите сокове в кутии обикновено са доста калорични, така че четете етикетите им. Алкохолът пък е най – високоенергийната напитка и е напълно забранен по време на диета. Не слагайте добавки като захар, мед или сметана в напитките си.

Пета грешка – изключването на млечните храни от диетата. При отсъствието на калций в тялото, започват да се трупат мастни запаси. Така че не пропускайте по чаша обезмаслено мляко или парче нискомаслено сирене.

Шеста грешка – кантара. Избийте си от главата мисълта, че трябва да се теглите всеки ден. Най- добре е да го направите след като приключите диетата. По този начин няма опасност да ви спадне мотивацията по време на хранителния режим.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване