Зимна диета

nnnvПознатoто на мнозина наддаване на тегло през есента и зимата се явява защитна реакция на организма – той увеличава подкожната мастна тъкан,  за да се предпази тялото от измръзване.

Този древен инстинкт неизбежно се пробужда в нас, когато времето навън застудее. Тогава започваме все по-често да посягаме към тлъстите храни и сладкишите, за  да заситят глада ни. Това не е случайно. Затова, дойде ли студеното време, чертичките на кантара бавно започват да вървят нагоре. Това за повечето хора е неизбежно. Преди да се самообвинявате, обърнете внимание, че за това най-вероятно е виновен дефицитът на витамин D в организма ви.

Това ни кара през студените дни на скука или меланхолия да посягаме кък шоколад, крекери, бонбони, а вечер и към чаша или повече алкохол. Всички изброени храни съдържат в себе си голямо количество захар и калории. Много повече, отколкото се нуждае организма ни.

Затова, когато дойде пролетта, често може да не успеете да влезете в миналогодишните си тесни джинси. Затова ние ви предлагаме да се възползвате от предложена диета за вталяване и да избегнете надебеляването през студеното време.

Как да се помогне на организма да изкара зимата, без да губи линията?

Гладуването през зимата е противопоказано. Вместо това трябва да се увеличи  честотата на хранене и да се намали големината на порциите.
Дайте предимство на храненето със супи. Поради обема на течността, те може да потискат глада, като по този начин намаляваме и броя на калориите, които приемаме с тях. Освен това, горещите супи през зимата затоплят организма.
Не забравяйте и вкусните ястия от варени и задушени зеленчуци.

zxzПримерно меню за деня:
Закуска: Бъркани яйца или омлет с лук, кафе с мляко, салата от кисело зеле;
Втора закуска: 1 чаша нискомаслено кисело мляко или прясно мляко.
Обяд: 150гр салата, пилешка супа, 150гр задушени моркови, 1 филийка пълнозърнест  хляб.

Следобедна закуска: 2 печени ябълки с мед.
Вечеря: печена или пържена риба, 1 печен картоф, чай без захар.
Преди лягане: 1 чаша  нискомаслено кисело мляко или прясно мляко.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване