Диета при спиране на цигарите

Всеки пушач знае, че ако реши да спре цигарите, това неминуемо ще се отрази на теглото му. Това най- вече много притеснява жените. Трудността идва от факта, че тютюнът стимулира работата на метаболизма, но когато го спрем, започваме да изразходваме по- малко калории. Започваме да си хапваме повече, за да се успокоим и така скоро резултатът се отразява на кантара.

цигари

Затова ви предлагаме серия от съвети, които ще ви помогнат да се откажете от вредния си навик, без да качите нито килограм. Те са свързани основно с обичайната ви диета.

Няколко съставки на тютюна предизвикват унищожаването на ретинола (витамин А) и на витамин С – все жизненоважни съставки за правилната работа на организма. Липсата им е много опасна за пушача, тъй като витамин А защитава белите дробове, а витамин С действа като антиоксидант, като спира появата на карцерогенни елементи. Хранивитамин с като моркови, черен дроб, броколи или спанак са богати на ретинол. Последните две, заедно с чушките и цитрусите, пък са много богати на витамин С. Задължително ги включете в диетата си.

5 хранения на ден

Много от хората, които спират цигарите, стават тревожни и гледат да потушат усещането с храна. За да избегнете тъпченето, разпределете храната на 5 пъти на ден, без да увеличавате порциите.

Чайовете помагат също да намалите тревожността, обратното на кафето и някои видове чай, като зеления и черния. Ако дъвченето на дъвка или бонбони ви успокоява, вземете такива, които не съдържат захар.

Променете навиците си свързани с тютюна, така че да не попадате в ситуации, които ви карат да го взимате.

Вредата от пушенето. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване