Колко калории трябва да приемаме на закуска, за да отслабнем?

zakuska-eksperti

Знаем, че сутрешната закуска е най- важното ни хранене за деня. Известно е също, че може да е по- обилно от останалите. Но точно колко калории можем да си позволим в сутрешната си закуска, за да можем да отслабне?

Много зависи каква диета за отслабване сме избрали, тъй като експертите по хранене никак не са единодушни по темата.

Балансираните диети за отслабване включват повече въглехидрати. Докато хиперпротеиновите диети – повече протеини, но ограничават до минимума въглехидратите.

Хипокалорична закуска

Защитниците на хиперпротеиновите диети твърдят, че ако ядем въглехидрати, след два часа отново ще сме гладни. А протеините се смилат много по- бавно и няма да усетим глад чак до обяд.

В тези твърдения има логика. Затова и с хиперпротеиновите диети на първо време се свалят доста килограми. Но в дългосрочен план, не са ефективни.

Хиперкалорична закуска

Изследвания за въздействието на сутрешната закуска върху наднорменото тегло посочват, че хората, които не закусват или закусват малко, като приемат по- малко от 15% от дневните си калории по време на това хранене, са по- склонни към трупане на килограми.

Най- разпространеното мнение е, че сутрешната закуска трябва да ни осигурява между 20% и 30% от общия брой калории. При диета за отслабване с 1200 дневни калории, това означава между 240 и 360 калории.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване