Как и кога да приемаме плодове в диетата за отслабване! Съветите на диетолози:

Ежедневният прием на плод е важен не само за отслабването, но и за здравословния режим на хранене. Плодовете са богати на витамини, фибри и минерали. Повечето съдържат вода, така че помагат да сме хидратирани. А също така, доста от плодовете съдържат и захар. Но това ни най- малко не означава, че трябва да ги изключим от диетата за отслабване. Напротив.

Ако плодът е калоричен, като банана и мангото, например, е добре да се яде в началото на деня, съветват диетолозите. Повечето експерти по хранене са на мнение, че плодовете трябва да консумират извън храненията. По този начин се усвояват по- добре веществата, които съдържат, а и подпомагат храносмилането.

Препоръчително е да се приемат плодове по няколко пъти дневно, категорични са диетолозите. Заедно със зеленчуците, те са в основата на здравословното хранене, тъй като няма други естествени източници на такова разнообразие от витамини, минерали и фибри. Също така, е добре плодовете да се консумират цели. Когато ги приготвим на сок, например, губят част от полезните си съставки.

Най- подходящият момент за консумация на плод, така че да е най- ефективен за отслабването, е на закуска, казват повечето диетолози. Също така, добър момент е и преди обяд – много по- добре, отколкото като десерт. Заради съдържанието на вода и фибри, се чувстваме сити и съответно, няма да се нахвърляме прегладнели на обяда.

Преди или след спорт също е добър момент за прием на плод. Ако целта е да отслабнем, най- добре е да хапнем плод на гладно преди тренировка.

След 8 часа вечерта е по- добре да избягваме консумацията на плод, съветват диетолозите. Метаболизмът се забавя и храносмилането по- трудно обработва захарта.

Три приема на плод, при това цял, а не на сок, е препоръчителното количество, според повечето експерти.

Бананът е добре да не е много зрял, когато го ядем. Причината е, че в такова състояние устойчиво нишесте, което е много полезно за храносмилането.

Ананасът пък съдържа храносмилателния ензим бромелин, който улеснява храносмилането.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване