Как да се храним през есента, за да сме слаби

През есента трябва да се храним по- пълноценно и здравословно. Това няма да попречи по никакъв начин на желанието за сваляне на излишни килограми. Трябва само да се придържаме към някои здравословни навици и принципи на хранене.

Сезонните плодове и зеленчуци
През есента можем да разчитаме на изобилие от ценни плодове и зеленчуци, подходящи за диетите за отслабване. Ябълките и крушите излизат на пазара. От зеленчуците можем да разчитаме на зелето, морковите, червеното цвекло, тиквата, карфиола, чушките. Всички те съдържат много полезни витамини и минерали, а също така са нискокалорични, така че можем да ги консумираме без да се притесняваме.

Разлика между истински и емоционален глад
Как можем да различим, че не изпитваме физиологичен глад, а психологически? Ако е нормален глад, ще можем да го заситим със зеленчуци и месо. Но ако е емоционален, ще налитаме на по- сладка и калорична храна.

Готвене на скара и фурна
За да се храним здравословно и диетично, е добре да ограничаваме мазнината, която използваме в кухнята. Също така, се препоръчва да избягваме пърженето на храната, а да наблегнем на приготвянето й на скара или на фурна.

Не забравяйте добрата закуска
Хората, които не закусват сутрин, по- често имат проблеми с излишните килограми, отколкото тези, които го правят. Ако огладнеем между сутрешната закуска и обяда, можем да хапнем малко ядки или плод.

Повече качествени протеини
Те са от изключително значение, за да имаме бърз метаболизъм. Добре е да ги включваме по малко в поне две от храненията си за деня. Подходящи варианти са: бялото месо, млечните продукти с ниска масленост, червеното месо, яйцата, бобовите култури.

Зелен чай
Когато е студено, имаме нужда от повече сгряващи напитки. Ако искаме да отслабнем, трябва да избягваме да добавяме захар към топлата напитка. Също така да избягваме консумацията на купешки натурални сокове, газирано, алкохол, различни видове подсладени топли напитки. Зеленият чай без захар доказано ускорява метаболизма и помага за по- бързото отслабване.

Не пропускайте хранене
Добре е да се придържаме към петте дневни приема на храна. Пропускането на хранене дебалансира метаболизма и го принуждава да пести енергия, която се натрупва под формата на мазнини.

Вместо десерт, напитка
Към топлата напитка можем да добавим лимон и малко мед, също канела. Ако сме у дома, можем да приготвим някой плодов сок на блендера.

Чай матча
Тази напитка има множество полезни свойства за организма, като в същото време помага и за отслабването. Изгаря с до 25% по- бързо мазнините в тялото от зеления чай. Действа и засищащо. Успокоява и е мощен антиоксидант.

Зелен, жълт или оранжев зеленчук във всяко хранене
Всеки ден трябва да консумираме 1-2 порции зелен зеленчук (между 100 и 200 грама), готвени зеленчуци (300- 350 грама). Всяко хранене трябва да съдържа зелен, жълт или оранжев сезонен зеленчук. Дневно трябва да консумираме 4 порции пресни сезонни плодове, съветват диетолозите.

Авокадо и яйце в началото на деня
Първото хранене за деня трябва да е най- пълноценно. Не е достатъчно да изпием чаша кафе на крак. Закуската ни трябва да бъде балансирана и да включва въглехидрати, полезни мазнини (зехтин, авокадо) и протеини без мазнини (яйца или пуешко).

Да заместим телешките и овнешките протеини с морски
Протеините от морските дарове и рибата са много по- добър вариант от тези, които са от червено месо. Затова е добре да им дадем приоритет в менюто си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване