Ето коя храна е най- универсалната за всяка диета

tofu-1

Лек и много засищащ, тофу е идеалната храна за всяка диета за отслабване. Този продукт е обект на много научни изследвания. Доказано е, че тофу намалява значително чувството на глад.

Много е богат на протеини, на ненаситени мастни киселини и минерали, като желязо, калий, цинк и мед. Този продукт с произход от Китай е сред най- препоръчителните за топене на мазнини. Помага да се борим с излишното тегло, намалява холестерола.

Приготвя се от извара от соево мляко. При високопротеиновите диети може да замества червеното месо, рибата или пилешкото, за да разнообразим менюто. Подходящо е и за вегетарианци, които искат да отслабнат.

Може да се използва като допълнение към много рецепти – салати, паста, картофи, омлет и пр. Може да го използвате като заместител на сиренето и млечните продукти, докато сте на диета за отслабване.

Единственият проблем при тофу, както и при останалите соеви продукти, е произходът на соята. В повечето случаи тя е ГМО, така че трябва много внимателно да четете етикета, а също и да следите на страната, в която е произведен продуктът.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване