Ето кои са 2- те задължителни Храни за всяка Диета за Отслабване:

otslabvane-tialo

Някои от храните за отслабване са и много здравословни. Осигуряват ни есенциални хранителни вещества, а в същото време ни помагат да топим излишните килограми. Сред тях са яйцата и ябълките.
Нека разгледаме защо са толкова препоръчителни, когато искаме да отслабнем:

Ябълките и яйцата не са вълшебно средство за отслабване, но ни помагат да ядем по- малко през деня. Те ще ни осигурят ситост през целия ден, заради веществата които съдържат: фибри, полезни мазнини и протеини.

ЯБЪЛКИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Можете да вземете ябълката навсякъде с вас – лесно се събира във всяка дамска чанта. Изяжте я, когато усетите, че огладнявате. Ябълката съдържа два вида фибри:
-Разтворими фибри: съдържат веществото пектин, което ни предпазва от рязко увеличаване на кръвната захар.
-Неразтворими фибри: съдържат се в кората на плода. Помагат за регулирането на чревния тракт. Ако ядете ябълката сурова, но с кората, ще осигурите на тялото си чудесно средство за регулиране на червата.
Ябълката съдържа и веществото керцетин, вид флавоноид, които има антикарцерогенно действие и намалява холестерола.

yabalki-greni-smith

ЯЙЦА ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Свикнали сме да чуваме, че трябва да отбягваме яйцата. Те обаче са ценен източник на протеини, които ни поддържат сити за дълго време. Изследване доказва, че хората, които ядат яйце на закуска, се чувстват по- сити и не огладняват до обяд.
Ядивната му част се състои от 12,6% протеини. Яйце със среден размер съдържа 5, 53 грама протеини и само 63 калории. Близо 9% от яйцето е мазнини, които се намират почти изцяло в жълтъка. Те обаче са от групата на полезните.
Научните изследвания показват, че яйцата имат незначително влияние върху холестерола.
Освен че ни засищат, протеините, които съдържат, поддържат мускулите ни. Полезни са и за мозъка, защото съдържат витамини и минерали, необходими за нормалното функциониране на клетките.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване