За какво служат калориите?

Когато започвате диета за отслабване, калориите се превръщат в центъра на съществуването ви – калории в храните, изгорени калории, погълнати калории. Но какво са калориите и за какво служат. Много често това не е съвсем ясно.

калории

Какво са калориите?

– Калориите са енергията, която тялото използва, за да извършва жизнените си функции. Без калориите няма живот.
– От друга страна, калориите са мярка за топлина.
– 1 грам протеини носят 4 калории
– 1 грам въглехидрати – 4 калории
– 1 грам мазнини – 9 калории
Тази енергия или калории се приемат само чрез храната.

За какво служат калориите?

– Калориите са необходими на тялото, за да може всеки един орган да работи правилно. Чрез тях се извършват всички функции, дори мигането на очите. Калориите, които са необходими за извършването на виталните функции, се наричаткалории5 Динамично специфично действие.
– Калориите са необходими и за извършването на ежедневните ни дейности като ходене, работа, учене, физическа дейност и др.

Калориите се приемат с храната и се харчат за функциите на органите и ежедневните действия. Колкото повече се движете, толкова повече калории изразходвате. Затова трябва да приемате повече калории, за да поддържате баланса.

Ако искате да отслабнете, трябва да намалите консумацията на калориите и да ги харчите. Ако харчите повече калории, от тези, които приемате, намалявате теглото си. Ако искате да напълнеете, трябва да приемате повече, отколкото разходвате.

Всеки хранителен продукт доставя на тялото определен брой калории. Ако искате да направите диета за отслабване или за напълняване, трябва да се съобразявате с това.

Как пресмятаме калориите. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване