Диета за отслабване на Близнаци

Джони Деп

Джони Деп

Характеристики. Външният вид може да ни измами – това изречение може да бъде мотото на хората, родени под знака на Близнаци. Много често хората от този знак изглежда крехки и уязвими, но в действителност Близнаците са силни и упорити в постигането на целите си. Те имат добро здраве, а всичките им заболявания са породени от прекомерното нервно напрежение, в което се намират постоянно.

Слабите места на Близнаците са предимно белите дробове и бронхите, както и ключиците, ръцете и нервното изтощение.

Основните проблеми при храненето на представителите на тази зодия са свързани с повишената им нервна възбудимост. В периодите на стрес Близнаците са склонни към злоупотреби и често правят набези над хладилника в един през нощта, както и не рядко злоупотребяват с пиенето на алкохол. При по-продължителен стрес всичко това може да доведе до натрупване на наднормено тегло. А може много лесно да се избегне. Най-добре е в такива ситуации да добавите към менюто си храни с високо съдържание на калий и витамини B – картофи, зеле, смокини, стафиди, патладжан и тиквички.

Близнаците трябва да избягват животинските мазнини, сладкишите, както и напитките, стимулиращи централната нервна система, като например алкохол, кафе и черният чай. Специалистите препоръчват на представителите на тази зодия да не се хранят по време на път, в неприятна среда по време на стрес, както и през нощта.

Препоръчителни за тях са храните с високо съдържание на протеини: ядки, сирене и яйца. От специално значение са и ядките, които укрепват бронхитите. Месни ястия най-добре да се консумират  не повече от веднъж на ден, като се даде предимство на месо и птици с ниско съдържание на мазнини. Просто за Близнаците най- добре е да наблегнат на рибата и морски дарове.

Анджелина Джоли

Анджелина Джоли

По време на периода на високо напрежение, както и в хранителни разстройства в представителите на зодия Близнаци може да се наруши калциевият метаболизъм, прояви на който са охлузванията на кожата. В такъв случай трябва да обогатите  своята  диета с мляко и сирене, както и калций. Трябва да се помни, че захарта нарушава калциевия метаболизъм, а меда – напротив, помага да се нормализира нивото на калция в кръвта.

Най-полезните плодове за тях са гроздето, крушите, прасковите и портокалите.

Зеленчуци – маслини, патладжан, тиквички, маруля.

За бързи диети за отслабване им се препоръчват тези на  базата на зърнени култури, както и несъдържащи въглехидрати диети като Кремълската диета, диетата на Аткинс и др.

За регулиране на храносмилането могат да им бъдат полезни  разтоварващи плодови дни  – плодове на гладно, което става най-добре в сряда.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване