Бърза диета със зелен чай

1113Всеки един от нас е забелязал, че по рафтовете на магазините днес е широко представен зеленият чай, чиято популярност расте. Много хора го предпочитат пред традиционния индийски или цейлонски черен чай. И с право – експертите смятат, че този избор е стъпка напред за здраве и дълъг живот.

Зеленият чай съдържа много хранителни добавки, важни за хората, които са на диета. Съдържащите се в него антиоксиданти и катехин-полифеноли  насърчават загубата на тегло чрез изгаряне на мазнините.

Изследване, проведено от швейцарски учени показа, че всички,  които пият по  2 или 3 чаши зелен чай на ден са изгорили средно  80 калории повече, от тези, които не пият, при това те не са се ограничавали в храненето.

С какво е по-добра диетатата, включваща и зелен чай?

Вижте етикетите на всякаквите хапчета и препарати за отслабване. Почти със сигурност ще забележите, че наред с други съставки там присъства и зеленият чай. Но хапчетата за отслабване не винаги са безвредни, а на моменти, честно казано, съдържат опасни съставки. Но пиенето на зелен чай за отслабване е абсолютно безвредно. Разбира се, пиейки няма да постигнете резултати от по 5 килограма на седмица, както с някой от препаратите за отслабване, но резултатът от пиене на чай също е добър.

Всеки знае как упражненията помагат да се отървете от излишните килограми. Те горят калории, придават сила и увеличават  мускулната маса, което, от своя страна, допълнително подобрява обмяната на веществата. Катехин-полифенолите стимулират черният дроб и мускулните клетки, а това намалява потреблението на въглеводороди, затова издръжливостта се увеличава  и е възможно да се упражнявате по-дълго. Това означава, че ще изгорите повече калории и ще загубите повече излишна мазнина.

Друга полезна особеност на зелен чай – той потиска глада.

Чаша зелен чай на ден и вие скоро ще видите резултатите. А ако  пиете по три чаши зелен чай на ден – определено ще отслабнете, дори да не се ограничавате в храненето. Какво да кажем тогава за строга диета, състояща се от почти само от  чай ? Със сигурност ще влезете във форма и настроението ви ще бъде страхотно. Ето няколко примерни диети.

дааааааааааДиета със зелен чай

Тази диета може да се комбинира с друг широко разпространен метод за отслабване – разтоварващите дни. Можете да ги подредите със зелен чай. Пет чаши зелен чай през целия ден, придружени от диета на плодове, зеленчуци, постно месо или варени яйца. Но не забравяйте, че е необходимо не само да се пие чай, но и обикновена вода.

Има строга диета със зелен чай. Тя също разчита на пет чаши зелен чай на ден, а в храненето трябва безкомпромисно ограничаване – само около една шепа стафиди, сушени кайсии или праскови. Тази диета не бива да трае повече от три дни. Но в тези дни ще свалите три килограма. След три или четири месеца, можете да повторите подвига, но не и преди това.

Друга ефективна диета за период от една седмица се основава на зелен чай с мляко. Можете да добавите и малко мед. Яжте плодове, зеленчуци, яйчен белтък, един ден може да си дадете малко парче от варено постно месо. Ефектът е много забележим. Шест месеца по-късно може да се повтори.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване