Защо движението е толкова важно за отслабването?

otslabvane-liato

Липсата на движение: основна причина за затлъстяването

Парадоксът е, че напълняваме все повече, а се храним все по- малко. Как можем да обясним този феномен. Първо, приемаме повече прости въглехидрати и мазнини. Но още по- важната причина е, че водим заседнал начин на живот. Връзката между липсата на физическа активност и увеличаване на телесното тегло е повече от ясна.

Кое обаче помага повече: спортуването или движението по принцип? Мащабно изследване върху 10 000 души в продължение на седем години показва, че факторите за напълняване могат да варират. По принцип всички качвали различен брой килограми, но единственият фактор, който спирал процеса, се оказала редовната физическа активност.

Физическата активност спира дори напълняването по наследствена предразположеност. Деца с родители с наднормено тегло успели да не напълнеят, тъй като редовно спортували.

tialo-liato

Отслабване чрез движение: по- бавни резултати

Физическата активност помага да не напълняваме, но дали помага да отслабваме? Упражненията не са магическо средство за отслабване. Ефектът е сигурен, само при съчетаване с подходящо хранене. 1 кг мазнини се равнява на 8000- 9000 калории, които могат да се изгорят с:

27 часа каране на колело
63 часа ходене
13 часа тенис
17 часа плуване

Така че, няма как да очакваме чудеса. Но пък ефектът е продължителен във времето. Мазнините се топят и постепенно оформяме мускули. Важно е да запазим мускулите си, не само за да изглеждаме във форма, но и защото ни помагат по- лесно да изразходваме излишните килограми.

Физическата активност ни помага да запазим и постигнатите резултати, след като вече сме отслабнали. Няма как да напълнеете отново, ако редовно се движите и спортувате.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване