Специалисти разкриват истината за 6- те най- често задавани въпроси за отслабването! Виж Тук:

Кои са най- популярните митове за диетите и отслабването? В изобилието от информация, човек трудно може да се ориентира кое е вярно и кое – не. Затова, ви предлагаме мнението на водещи европейски лекари, диетолози и фитнес инструктори.

Ето някои от най- често задаваните въпроси, свързани с диетите и отслабването, както и отговорите на специалистите:

1. Ще отслабна ли, ако пропускам хранене?
Много хора си мислят, че ако се хранят по- рядко, т.е., като пропускат хранения, ще свалят нежеланите килограми. „Когато подлагаме тялото на продължителен глад, спадат нивата на глюкозата в кръвта. Когато хапнем нещо, глюкозата изведнъж рязко се повишава, а това води до увеличение на инсулина в кръвта. Инсулинът е хормон, който води до натрупване на мазнини“, коментира испанската лекарка Анна Тейес.

2. Напълнява ли се от хляба?
От всичко се напълнява, но това не означава, че трябва да спрем да ядем. Важно е по кое време на деня ядем и в какво количество. Хлябът е богат на въглехидрати, но тялото ни има нужда от тях, тъй като ни осигуряват енергия. Можем да го избягваме през втората половина на деня. Също така, да контролираме количеството, което приемаме. Но не е необходимо да го изключваме от менюто си, дори когато отслабване.

3. Въглехидратите водят ли до напълняване вечер?
„Не е съвсем вярно, освен в случаите на хормонални разстройства. Според някои учени, дори подпомагат диетата за отслабване, тъй като сутрин не се будим изгладнели. Много е важно обаче, с какво точно комбинираме въглехидратите. Все пак, не бива да се отпускаме и безконтролно да нагъваме въглехидрати след 19 часа.

4. Пречи ли алкохолът на отслабването?
Зависи в какво количество се приема. Ако е в минимално количество, няма никакъв проблем. Големите количества алкохол обаче, предизвикат остър глад и в такива случаи налитаме на много калорична храна. Затова, трябва да избягваме подобни ситуации.

5. Напълнява ли се, ако смесим въглехидрати и протеини?
Има много диети, които предлагат т.нар. разделно хранене. Но то няма никаква научна обосновка. Всяко хранене трябва да включва качествен протеин, въглехидрат с нисък гликемичен индекс и здравословни мазнини.

6. Ефективни ли са нискокалоричните продукти за отслабването?
Какво представляват light продуктите? Това означава, че съдържат с 30% по- малко енергия от оригинала. Дори да е посочено, че не съдържа захар, това не означава, че не я съдържа под някаква друга форма, например фруктоза, захароза, малтодекстрин и пр. Лайт продуктите съдържат по- малко енергия, но обикновено, няма промяна по отношение на захарта, коментира доктор Тейес.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване