Основни грешки при изпълнението на коремни преси

Ако целта ви е коремът ви да изглежда стегнат, трябва да внимавате с грешките при изпълнението на коремни преси. Правете по 8 повторения от 5 до 10 вида упражнения, по 3 – 5 дена седмично.

koremni-presi-greshki

Ако не изпълнявате коремните преси правилно, няма да постигнете желаните резултати. Може и да се контузите.

ИЗБЯГВАЙТЕ СЛЕДНИТЕ ГРЕШКИ ПРИ КОРЕМНИТЕ ПРЕСИ:

Първо, трябва да сте сигурни, че използвате правилната техника. Изпълнявайте пресите бавно, като държите тялото си под контрол. Ако необходимо, добавете и тежест – 1-2 кг.

1. Забравяте да стягате мускула. За да правите ефективно коремни преси, трябва да стягате коремните мускули. Това се постига като приберете пъпа навътре при изпълнение на упражненията.
2. Вдигате максимално тялото. Стигате чак до коленете. Това е груба грешка Вдигайте се на 30- 45градуса, тази височина ви дава пространство за движение, за да стегнете мускулите. Ако се вдигате повече, можете да се контузите.

koremni-presi
3. Работите само една група мускули. Има различни видове коремни преси, които позволяват да тренираме различни мускули на корема, защото той се състои от няколко групи.
4. Насилвате врата. Много груба грешка, която може да ви отврати от коремните преси. Когато тренираме корема, го вдигаме само на един блок, за да пада тежестта там. Друг вариант е да правите пресите с ръце на гърдите, за да имате повече баланс.
5. Не обръщате внимание на храненето. Ако искате наистина да топите мазнини, не трябва да приемате много захар, брашно и мазнини. Пресите не са насочени точно към топене на мазнините, а към стягане на мускулите.

10- минутни коремни преси. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване