Коя е най- добрата тренировка за отслабване?

otslabvane-motivatsiia

ТИЧАНЕ – ПЛУВАНЕ

Аеробните упражнения помагат да изгорим повече мазнини, ако ги правим повече от 40 минути. Не всички стилове плуване водят до еднакъв брой изгорени калории: с бътерфлай се отслабва най- много. Но за да изгорим същото количество с тичане, трябва да плуваме повече в стил бътерфлай, при това с по- висок ритъм. Така че, тук побеждава тичането.

КАРДИО – ТЕЖЕСТИ

Зависи. Най- добре е да се комбинират и двете, за да имаме пълноценна тренировка: хем да топим мазнините, хем да се стягаме. Ако вече сте във форма, най- добре е да правите тежести, тъй като увеличават основния метаболизъм. Така изгаряме повече. Ако не сте във форма, кардиото е по- добрия вариант.

plosak-korem-mitove

СПИНИНГ- BODY PUMP

Тук печели спинингът. С 50 минути спининг можете да изгорите до 600 калории, а с BODY PUMP – 400. Спинингът се прави на интервали, което увеличава млечната киселина в мускулите, като така се изгарят повече мазнини.

ПИЛАТЕС – ЙОГА

Тук печели пилатесът. Работи се много с мускулите, а това е най- ефективният начин за изгаряне на калории. Метаболизмът става по- бърз. Нито една от двете дисциплини не е много подходяща за отслабване, но все пак пилатесът печели.

ТИЧАНЕ – КАРАНЕ НА КОЛЕЛО

Отново печели тичането. На колелото със средна интензивност може да изгорим до 300 калории. А с тичане – до 600.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване