Какво количество вода трябва да пием след тренировка?

sport-dehidrataciya

Знаем, че дехидратацията е фактор, с който много трябва да внимаваме, когато практикуваме спорт. Трябва да знаем: колко, как и кога. Предлагаме ви отговорите на тези въпроси.

Доказано е, че чрез интензивно физическо натоварване, тялото по- трудно регулира сърдечната честота. Това важи и за здрави хора. Скорошно изследване доказа, че пиенето на вода след интензивно физическо натоварване, помага за възстановяването на ударите на сърцето и връща тялото към нормалното му функциониране за отрицателно време.

sport

Трябва да установим какво количество вода е необходимо за постигането на този резултат. По време на интензивна тренировка, човек може да загуби чрез потене между 1% и 4% от телесното си тегло. Колкото повече се поти един човек, се ограничава обема на плазмата и сърцето разполага с по- малко кръв, която да разпределя из тялото. За да поддържа кръвообращението, тялото трябва да прави между 3 и 6 удара в минута.

За да разберем колко точно вода трябва да пием след тренировка, за да се рехидратираме, трябва да се претеглим преди и след тренировка, за да знаем колко от теглото си сме загубили. Ако тежите с половин килограм по- малко, трябва да изпиете 3 чаши, за да се рехидратирате. Експертите съветват да не се насилвате да ги пиете веднага след тренировка, но колкото по- бързо го направите, толкова по- бързо ще си върнете нормалния сърдечен ритъм.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване