Какво да не правим след тренировка?

trenirovka-s-topka

Както знаем, че трябва да подготвим тялото си преди тренировка, т.е., да ядем определени неща, да загреем, много е важно да имаме правилните навици и след това.

След тренировка най- важното е тялото да се възстанови по подходящ начин. Нека разгледаме кои са петте неща, които НЕ трябва да правим:

НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА СЛЕД ТРЕНИРОВКА:

1. Не ядете. Не чакайте повече от 30 минути, без да консумирате протеин, въглехидрат или течност. През този лапсус в тялото ви вече се е образувал кортизол, който спомага да трупането на мазнини.

През този период тялото се нуждае от глюкоза за мускулите. Така се растат и се възстановяват след тренировка.

2. Ядете шоколад. Грешка е да се яде шоколад след интензивна тренировка, тъй като мазнината забавя храносмилането, което може да причини проблем като запек.

3. Пиете енергийни напитки. Не е същото да се пие енергийна и спортна напитка. Първите не се препоръчват за увеличавате на тренировъчната издръжливост, защото не хидратират.

sport-hrana

Енергийните напитки съдържат кофеин, женшен, таурин, които във високи дози причиняват нервност, тревожност и сърдечни смущения.

4. Не се наспивате. Задължително е през нощта да се наспите хубаво, между 7 и 8 часа. Така се възстановява най- добре енергията, изразходена през деня. Освен това благоприятства производството на хормона на растежа, което позволява възстановяването на мускулите.

5. Къпете се веднага след това. След тренировка температурата на тялото достига от 38 до 39, 5 градуса. Когато внезапно се изложи на студ, могат да се появят проблеми с кръвообращението и кръвното да се повиши. Затова, трябва да изчакате от 15 до 20 минути преди да се изкъпете, за да се възстанови нормалната температура на тялото. Добре е банята да е с хладка или гореща вода, за да се отпуснат мускулите.

Ако имате някакви неразположения след тренировка, консултирайте се с треньора или лекаря си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване