Как да започнем да правим упражнения при наднормено тегло?

Заседналият начин на живот е реалност за все повече хора. Всеки си намира оправдание за липсата на движение в ежедневието си – няма време, работи, и пр.

Когато тялото не се движи през по- голямата част от времето, това започва да се отразява на здравето. За да компенсираме, трябва да правим упражнения поне 3 пъти седмично.
Когато обаче теглото е значително, това затруднява доста първоначалните опити за спорт.

Откъде трябва да започна човек с голямо наднормено тегло и затлъстяване, за да живее по- активно?

Промяна в хранителните навици
Ако теглото ви е много голямо, обърнете се към квалифициран диетолог, който да ви помогне с подходящ хранителен режим. Ще трябва да промените изцяло хранителните си навици и да ги направите по- здравословни. А също и ежедневните, за да имате повече време за движение.

Започнете да ставате по- често от стола
При много излишни килограми, няма как веднага да се втурнете във фитнеса. Но можете да започнете да ходите пеша до работа, до най- близкия магазин, да се разхождате по- често из парка. Дори да отделяте по 15 минути на ден, вече сте направили голяма крачка към здравословния начин на живот.

Едно стъпало повече
През първите дни със сигурност ще ви е много трудно. Но не се отказвайте. Започнете да използвате стълбите, вместо асансьора. Това е достатъчно натоварване, като за начало, за човек, който е с голямо тегло и не се движи.

Потърсете мотивация
Първото нещо, което ще започне да се случва, след като започнете да се движите, е подобряване на настроението и по- голям прилив на енергия. След като премине първоначалния шок от натоварването, ще започнете да се чувствате и психически, и физически по- добре.

Не пропускайте хранене
Пропускането на хранене е сериозна грешка, която често води до йо- йо ефект. Затова, дори да не чувстваме глад, трябва да хапваме по нещо леко, когато дойде време.

Разнообразие
Когато започнете да правите упражнения, е добре да ги разнообразявате. По този начин тялото не привиква към тях и винаги изразходва много енергия за изпълнението на новите упражнения.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване