Фитнес у дома: велоергометър, спининг колело или кростренажор?

Искате да си купите колело за дома? Трябва ви, за да стегнете краката и седалището или за да свалите няколко килограма? Има различни видове и се чудите кой да изберете: кростренажор, велоергометър или за спининг?

sport-koja

За да изберете правилния вариант за вас, трябва да анализирате фактори като физическо ви състояние, целите ви. Има 3 основни вида колела, които можете да си закупите за дома:

Статично колело (велоергометър). Приличат най- много на конвенционалните колела за разходка. Не изискват добро физическо състояние. Може да карате седнали, така че няма да се изморявате бързо. Заемат малко място. Има дори сгъваеми варианти. По- икономични са от кростренажорите. Може да увеличите силата, за да развиете мускулите на бедрата. Не са подходящи, ако имате проблеми с гърба. Подходящи са за отслабване, не се изисква предварителна физическа форма и са евтини.

Колело за спининг. Подходящи са за аеробна тренировка, която се провежда на музика. Имат само една скорост, подходящи са за интензивно въртене на педалите. Изискват да сте в добре физическа форма. Заема се същата поза, като при конвенционалните колелета. Избирате този вид, ако сте в добра физическа форма и искате да правите интензивна аеробна тренировка.

Кростренажор. С тях работите за цялото тяло, ръце и крака. Не натоварва коленете, прасците. Използвате се прави. Пресъздават различни движения като въртене на педали, каране на ски, тичане, ходене, катерене и др. Заемат повече място от велоергометъра. Струват по- скъпо. Подходящи са за вас, ако имате проблеми с колене, прасци или крака, имате достатъчно място и имате малко повече пари.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване