Боксът – идеален спорт за отслабване

boks-2

Ако търсите ефективен спорт за отслабване и стягане на мускулите, ви предлагаме да се замислите за бокса. Все повече жени избират този спорт, за да свалят килограми или за да поддържат фигурата си.

Ето какво ви е необходимо, за да го практикувате:

1. Влизане във форма. За да практикувате бокс, трябва да сте в добра физическа форма, като в програмата си трябва да включите кардио упражнения, комбинирани с други специфични за дисциплината. Скачането на въже, например, е изключително полезно и ни помага да имаме стегнат корем.

2. Дрехи за тренировка. Най- удобното ви облекло ще е къси панталони, блуза без ръкави и спортен сутиен. Удобни маратонки и ръкавици.

boks-jeni-2

3. Освобождаване от стреса. Изложени сте ежедневно на много стрес? Боксът е идеален за вас. Определено с него ще постигнете хубава фигура за кратко време.

4. Калории, които се изгарят. Колко калории се изгарят при една тренировка? Калорийният разход може да варира, но някъде между 300 и 600 калории.

5. Ползи. Помага за стягането на мускулите на тялото. Започнете с по- леки тренировки и постепенно повишавайте интензивността им.

6. Противопоказания. Боксът не се препоръчва за хора, които имат или са имали проблеми със ставите. Трябва да се вземат предвид също възрастта, теглото и физическото състояние.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване