6- те упражнения за стегнат корем на Дженифър Лопес

Въпреки че вече е на 47 години, Дженифър Лопес има едно от най- поддържаните тела в Холивуд. Латино дивата работи неуморно във фитнеса и спазва много здравословен начин на живот.

Една от най- перфектно оформените части на тялото й е коремът. Ето кои са 6- те упражнения, които певицата и актриса практикува редовно, за да има идеалният релеф.

1. Усукване или туист
Сядаме на постелката и вдигаме краката свити в коленете. Изправяме гърба и започваме да усукваме, както е показано на картинката. Правят се 3 серии по 15 повторения.

2. Вдигане на краката
Лягаме по гръб и вдигаме краката нагоре. Кръстът и трябва да е долепен до земята. Краката – максимално прави. Трябва да образуват ъгъл от 90 градуса с корема. За по- голяма стабилност, можем да подложим ръцете под седалището. Започваме да повдигаме краката.

3. Планк
Освен че стяга корема, това упражнение е полезно за ръцете, краката и седалището. Ръцете трябва да са една линия с раменете. Гърбът трябва да е изправен. Не трябва да отпускаме седалището прекалено надолу. Тялото ни трябва да е като дъска, каквото означава в превод и думата plank. След като постигнем правилната поза, задържаме в нея 3 минути. Правим три повторение.

4. Класическа коремна преса
Упражнението е до болка познато, но има детайли, които не всички спазват и съответно не получават желания резултат. Помнете, че движението идва от корема, а не от врата. Ако напрягаме врата, значи не го правим както трябва. Лягаме по гръб, свиваме колене – трябва да образуват ъгъл от 45 градуса с тялото. Ръцете са зад врата, като лактите трябва да сочат точно встрани – не трябва да ги мърдаме от тази позиция. Правят се три серии по 15 повторения.

5. Коремни преси до горе
Това е подвид на класическата коремна преса, но сега вдигаме торса повече, като го доближаваме до краката. Правят се 3 серии по 15 повторения.

6. Бърпи
Това упражнение е типично за тренировките с висока интензивност, като кросфит. Заставаме изправени, клякаме, протягаме краката назад и правим планк. След това по обратния пък, заставаме в изходна позиция. Упражнението се прави между 30 и 60 секунди.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване