6 навика, които ни пречат да спортуваме

trenirovka-3

Всички знаем колко полезен е спортът, но все още е пълна енигма как да го направим част от ежедневието си. Малцина могат да се похвалят, че намират време да отидат в залата.

Не само трябва да открием подходящото време през деня, но трябва да имаме предвид и някои други наши навици, които ни пречат да спортуваме редовно:

1 Първото хранене за деня е обядът

Въпреки че всички знаем, че закуската е първото хранене за деня, малко хора й отделят подобаващото време. Този навик е много вреден за теглото ни, но и ни кара да губим мотивация да тренираме, тъй като нямаме достатъчно енергия през деня.

Доказано е, че хората, които закусват, отслабват по- лесно и могат да изгарят с 200 калории повече от тези, които не го правят.

2 Социалните мрежи поглъщат времето ви

Сигурно ще се шокирате, ако видите колко време прекарвате в социалните мрежи. Разбира се, че е важно да сме информирани, но трябва да отделяме време и за други дейности.

otslabvane-mreji

3 Работата е вашият живот

Когато целият ви ден е подчинен на работата ви, по- трудно можете да се концентрирате, за да извършите нещо физическо. Не пренебрегвайте здравето си за сметка на работата, внимавайте със стреса. Изследванията показват, че колкото по- голям е стресът през деня, толкова по- малка е вероятността да се спортуваме.

4 Лягате си, когато ви падне

Добрата тренировка започва от нощта на предния ден, когато се заредим с достатъчно енергия. Ако по цели нощи гледате филми, няколко дни преди да отидете да спортувате, можете да си лягате два часа по- рано.

5 Мислите, че домакинската работа компенсира липсата на спорт

Въпреки че е вярно, че можете да тренирате и вкъщи, това не означава, че домакинската работа може да замести спорта. Доказано е, че работата по почистването на дома не е достатъчно натоварваща, така че да се нарече физическо упражнение.

6 Не отделяте време за почивка

Заседналият живот е новата форма на пушене, категорични са лекарите. Колкото повече време сте седнали, намаля възможността после да отидете да тренирате. Дори да се разтегнете за 5 минути пак ще ви е от полза.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване