7- те най- добри съставки за салатата за отслабване

salata-2

Когато чуем думата „салата“, веднага се сещаме за здравословно ястие, богато на полезни вещества и перфектно, ако искаме да отслабнем.

Всъщност, не всички салати са еднакво здравословни и подходящи за сваляне на килограми. Ключът, без съмнение, е в съставките, които използваме за приготвянето им. За да ги използваме максимално за нашето отслабване, трябва да научил кои са тайните им.

Ето кои са 7- те най- подходящи съставки за салатите за отслабване:
1. Спанак
Яжте го в натурално състояние – не го задушавайте или варете. Само го измийте добре и сервирайте директно в чинията. Спанакът е сред най- добрите източници на естествени фибри, поддържа ни сити и почти не съдържа калории. Освен това са много богати на протеини, витамини А и К, на манган, фолиева киселина, калий и магнезий.
2. Червено цвекло
Ако искате да приготвите салата, която топи мазнини, без съмнение червеното цвекло трябва да е сред основните съставки. Също много богато растение на фибри. Най- удобният начин за консумация е фино рендосан. Подобрява работата на чревния тракт, има диуретичен ефект и помага срещу задържането на течности. Червеното цвекло съдържа такива количества магнезий и калий, че благоприятства метаболизма на мазнините.

salata-3
3. Ягоди
Съдържат ензими и притовъзпалителни антиоксиданти, забавят стареенето на кожата и увеличават метаболизма, като така изгаряме повече мазнини. Ягодите съдържат също витамин С, много подходящ за увеличаване на метаболизма. Ягодите благоприятстват производството на хормони като адипонектин и лептин, които са важни за метаболизма и процеса на отслабване.
4. Пилешки гърди
Всяка хубава салата за отслабване трябва да включва подходящата доза протеини. Парче пилешки или пуешки гърди са идеалният вариант. Този тип бяло месо ни осигурява подходящото количество висококачествен протеин. Важното е да не използваме мазни сосове за овкусяване.
5. Семена от мак
Можете да поръсите салатата с маково семе. То е богато на витамини от В групата, например В6, а също и на витамини С и Е. Съдържа и много фибри, които благоприятстват работата на чревния тракт. Само 3 лъжици ни осигуряват необходимата дневна доза фибри. Семената от мак действат и успокояващо. Затова, са много подходяща съставка за вечерната ни салата.
6. Лимонов сок
Ако искаме салатата ни да топи мазнините, можем да използваме лимонов сок за овкусяването й. Цитрусът е богат на много витамини, най- вече на С.
7. Бадеми
Накрая, добавете към салатата си някакви ядки. Бадемите обаче са най- препоръчителните. Богати са на фибри и много засищат. Съдържат много протеини. Помагат да регулираме холестерола. Те са важен източник на минерали като – магнезий, фосфор или манган. Най- ценният витамин, който съдържат, е витамин Е. Той е важен за здравето на кожата и предпазва от преждевременно състаряване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване