Здравословно ли е прекомерното пиене на вода? Отговорът тук:

voda-krasota

Чували сте, че пиенето на вода помага за по- лесното отслабване, но не сте сигурни в информацията? Тук ще откриете отговорите, които ви са необходими:

Както знаете, водата е жизнено необходима за тялото ни, тъй като участва в основни физиологични функции. Близо 66% от човешкото тяло съдържа вода.

Ежедневно трябва да поддържаме нивото й, тъй като постоянно я изхвърляме – чрез пот, урина, и пр. Трябва да се поддържаме хидратирани, за да сме в добро здраве.

Но прекаляването с пиенето на вода е вредно!

voda-saveti

ПОЛЗИ ОТ ПИЕНЕТО НА ВОДА ЗА ОТСЛАБВАНЕТО

Водата има ключова роля в метаболизма на мазнините, особено пиенето на вода на гладно.

Намалява глада. Научно е доказано, че ако пием чаша вода преди хранене, ще се чувстваме по- сити и ще ядем по- малко.

Предпазва от подуване на корема. Подобрява храносмилането, предпазва от запек и подуване.

КОГА ПИЕНЕТО НА ВОДА СТАВА ВРЕДНО

Изследване от 2005 г. показва, че една шеста от маратонците развиват в някаква степен хипонатриемия: разреждане на кръвта, причинено от прекомерна консумация на вода. Означава недостатъчно сол в кръвта.

В тежка форма хипонатриемията води до интоксикация от вода, която се характеризира с главоболие, преумора, гадене, повръщане, объркване на мисълта.

КОЛКО ВОДА ТРЯБВА ДА ПИЕМ НА ДЕН, ЗА ДА СМЕ ЗДРАВИ?

Консумацията на вода зависи от възрастта, климата и физическата активност. Подходяща консумация за възрастен, който редовно се движи, е 2,5 литра на ден.

При топъл климат и повече физическа активност, трябва да пиете повече, отколкото ако живеете в студен климат и водите заседнал начин на живот.

Ако се чудите дали сте добре хидратирани, можете да проверите много бързо. След като отидете по малка нужда, ако урината ви е светла и има слаб мирис, означава, че сте добре хидратирани.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване