Защо вечерята ни помага да отслабваме? Виж Тук:

otslabvane-19

Много митове все още витаят около въпроса как се отслабва. Един от най- популярните е, че не трябва да се вечеря, ако искаме да свалим излишните килограми.

Напълнява ли се от вечерята?

Много хора, които искат да отслабнат, решават, че няма да вечерят, за да го постигнат. Но този навик провокира всъщност обратния ефект. Причината е съвсем проста: когато тялото не получава никакви хранителни вещества определено време, влиза в състояние на стрес (сякаш е в опасност) при което спира да изразходва енергия. Вместо това, започва да я натрупва, за да има сили за опасната ситуация. Това означава, че не изразходваме калориите, а ги съхраняваме.

Разбира се, това съвсем не означава, че трябва да преяждаме. И при двете ситуации, тялото ни страда.
Сутрин се нуждаем от най- много храна. Така организмът има достатъчно енергия и хранителни вещества, за да се справи през деня. На обяд, добавяме още малко енергия, необходима за втората половина на деня.

Вечер обаче, тялото се нуждае само от най- основните вещества, тъй като предстои да спим. Скромната вечеря не е едно и също с отсъствието на такава.

Ако вечерята ни е прекалено обилна, богата на въглехидрати и мазнини, тогава нищо няма да ни спаси от напълняване. Но липсата й – също.

Ако искаме да отслабнем, със сигурност не трябва да пропускаме хранене. Вечерята трябва да е съвсем лека – салата, супа, кисело мляко или плод.

Как вечерята ни помага в отслабването?

Когато искаме да отслабнем, но не желаем да спазваме строга диета, един от начините е да променим вечерята.

В ежедневието си много от нас допускат следната грешка: не закусват, на обяд и следобед хапват нещо леко, но на вечеря си наваксват с тежка и калорична храна. Но тъй като след вечеря вече не правим нищо, което да изразходва калориите, всичко ни се лепи.

Затова, трябва да променим навиците си и последното хранене за деня да е най- леко. Идеалната вечеря за отслабване не трябва да ни оставя чувство, че сме преяли, не трябва да съдържа въглехидрати, мазнини и захар. Алкохолът също трябва да отпадне от вечерята ни за отслабване.

Затова, трябва да се съсредоточим най- вече върху протеините. Трябва да си ги набавяме от храни с ниско съдържание на мазнини. Например, пилешко или пуешко месо, сьомга, зеленолистни зеленчуци.

Ето една примерна рецепта за диетична вечеря:

Салата от риба тон и зеленчуци

Съставки:
–1 консерва риба тон
–1 лук
–1 чушка
–8-10 маслини
–250 грама гъби
–2 домата
–зехтин
–сол – на вкус

Нарязваме лука, чушката и доматите. Минаваме гъбите на топлинна обработка. Смесваме всичко в един съд. Овкусяваме с малко сол и зехтин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване