Защо е рисковано да ядем след 22 часа

hrana-nosht

Различни изследвания обясняват, че липсата на сън не само намалява способността за концентрация и нивата на бдителност, но обърква хормоните, свързани с апетита. Това влошава способността ни да контролираме това, което ядем, и увеличава желанието да ядем сладко и бяло брашно.

Сериозно изследване изчислява, че вечер приемаме с 500 калории повече, когато ни липсва сън. Ако до момента не сте изненадани, вижте какво следва: ако искате да се предпазите от този феномен, не се хранете след 22 часа.

Друго интересно изследване показва, че в продължение на 3 дни, 44 души на възраст между 21 и 50 години, можели да ядат и пият каквото си поискат. Но им позволявали да спят само по 4 през нощта. На четвъртата вече 20 от участниците може да продължат да ядат и пият на воля, докато останалите можели да пият само вода след 22 часа. В 2 часа сутринта им направили тест на паметта и други когнитивни проверки, ниво на сън, стрес, настроение.

hranene-televiziya-1

Резултатът? Тези, които пиели само вода след 22 часа, имали много по- добри реакции и внимание, отколкото тези, които ядели каквото си искат.

Недоспиването е същинска епидемия в днешно време. Свързва се директно със затлъстяването и други болести. За да балансираме, трябва през деня да отделяме време за спорт и да избягваме да ядем вечер.

А ползите от физическата активност са безценни. 1 час тренировка ни кара да си легнем по- рано заради физическата умора, намалява нивата на стрес, увеличава мускулната маса, подобрява енергията и силата, стимулира метаболизма.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване