Яйцата от пъдпъдък помагат за Отслабването

yaitse-padpadak

Яйцето от пъдпъдък тежи само 12 грама, но зад тъничката му черупка се крият неподозирани хранителни качества. При това, превъзхождат многократно тези в кокошето.

Пъдпъдъчето яйце е много лесно за храносмилане. Съдържа 13% повече протеини, което го прави хранителните му свойства три пъти по- силни от тези яйцето на кокошка. Но това не е единствената причина да го включите в диетата си за отслабване или в ежедневното си меню.

yaitse-padpadak-1

Можете да включите пъдпъдъчето яйце в диетичната си закуска. Освен че е невероятен източник на протеини, е богато на витамини А, С, Д, Е и К, но най- вече на В комплекс, които са безценни за сърцето и мозъка.

Съдържа също така омега- 3 мазнини и минерали, сред които – калций, желязо, фосфор, цинк, селен и магнезий. Заради богатото си съдържание на полезни вещества, яйцата от пъдпъдъци помагат да регулираме триглицеридите.

Освен това, са и много нискокалорични. В 100 грама се съдържат около 158 калории, докато в 100 грама кокоши яйца калориите са 183. Заради размера на пъдпъдъчите яйца, една порция се състои от 3-4 броя. Това прави не повече от 70 калории. Освен това, подобряват и работата на метаболизма.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване