Тези грешки водят до още килограми отгоре – как да ги избегнем:

otslabvane-taliya

Понякога дори да си мислим, че правим всичко като по учебник, за да отслабнем, липсата на резултати показва, че това съвсем не е така и някъде бъркаме. Ето някои от честите грешки, за които не подозираме, но спъват свалянето на килограми:

Нощно хранене
Колкото по- късно се храним, толкова повече увеличаваме риска от напълняване. Особено, ако не внимаваме какво ядем. Не е все едно да изядете една ябълка към 11 часа вечерта и една вафла или чипс. Добре е вечерята да се състои преди 8 часа вечерта. А след това, ако огладнеем, да хапваме някакъв плод или зеленчук.

Малките хранения през деня ускоряват метаболизма
Това не е вярно. Скоростта на метаболизма не зависи от броя хранения през деня. Приемът на малки порции храна по- често помага да не огладняваме, но няма да доведе до ускоряване на метаболизма и по- бързо отслабване.

Бързите диети с малко калории ще помогна по- бързо да отслабнем
Ако приемаме по- малко калории, отколкото организмът има нужда, метаболизмът се забавя и отслабването става по- бавно. Доказано е, че диетите с по- малко от 1200 калории забавят най- много метаболизма, когато тялото е в покой.

Калориите не се изгарят по един и същи начин
Тялото обработва по различен начин различните храни. Протеините се изгарят най- бързо, дори да не правим упражнения. А мазнините- най- бавно. Ако изядем 1000 калории от сладолед и 1000 калории от пилешко месо, ще напълнеем повече от сладоледа.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване