Тези 5 храни помагат да отслабнем и без диети!

otslabvane-korem-2

Ако искаме да свалим излишните килограми, но без да се подлагаме на строги диети, е добре да включим в храненето си такива храни, които доказано помагат в топенето на мазнините.
Научните изследвания са доказали, че чрез редовна консумация на 5 вида храни или групи храни, можем успешно да се разделим с излишното тегло, без да се подлагаме на изтощителни и драстични диети. Ето кои са те:

1. Кисело мляко. Доказано е, че ежедневния прием на кисело мляко помага за топенето на мазнините. Причината е в уникалната комбинация от полезни вещества, които съдържа. За да получим желания резултат обаче, трябва киселото мляко да не е плодово, т.е., подправено с оцветители и овкусители, както и да е с нисък процент масленост – под 2%.

2. Зелен чай. Много ефективно средство за контрол на теглото. Дори да ядем повече мазнини, пак помага на тялото за намалява на телесните мазнини. Помага и за ускоряване на метаболизма.

otslabvane-zelenchutsi

3. Сурови зеленчуци. Те са идеално средство за засищане на глада, когато ни връхлети внезапно. И не само тогава. Добре е суровите зеленчуци да се широко застъпени в ежедневното ни хранене, за да се набавяме достатъчно витамини, минерали, фибри и антиоксиданти, които иначе в голяма степен се губят при готвенето. Доказано е, че консумацията на сурови зеленчуци намалява цялостния прием на други видове храни с между 7% и 12%.

4. Яйца. Ако ядем по две яйца на закуска няколко пъти в седмицата, помагаме на процеса на отслабване. Причината е, че засищат много добре и за дълго време, тъй като са богати на протеини.

5. Ябълки и круши. И двата плода съдържат веществото пектин, което помага за отслабването. Освен това, намалява лошия холестерол. Крушата е богата на калций, калий и желязо. Ябълката съдържа ценни аминокиселини. Препоръчително е и двата плода да са консумират с кората, защото в нея се съдържа пектина.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване