Спазвайте тези 8 златни правила, за да отслабнете:

otslabvane-11

Колко пъти сте се опитвали да отслабнете и всеки път сте се проваляли? Навярно не си спомняте колко пъти и по каква причина сте се отказвали.

Не е важно само да контролирате какво ядете и да тренирате, но и да имате предвид определени аспекти, които трябва да се спазват, ако искате усилията ви да не отиват на вятъра.

1 Включете всичко. Ключово правило за успешното отслабване е да включите всички видове храни. Не трябва да елиминирате нито протеините, нито въглехидратите, още по- малко мазнините. Диетата ви задължително трябва да съдържа полезните мазнини, като зехтин, авокадо и ядки.

2 Не яжте извън часовете за хранене. Ако сте се нахранили правилно и в достатъчно количество, не би трябвало да изпитвате глад между закуската и обяда. Затова, не яжте само заради самото ядете. А ако наистина не можете да контролирате глада, някъде бъркате с храненето си.

3 Слушайте тялото си. Много често не се замисляме дали храната, която си слагаме в чинията, е в подходящата порция. Трябва да различавате кога сте се наяли и сте сити. Така, ще избегнете да прекалявате с храната и няма да се чувствате зле след хранене.

otslabvane-tialo

4 Ограничавайте консумацията. Не трябва да елиминирате храни от режима си. Изкуството е в това да можете да се контролирате. Ако сте си забранили да ядете нещо, няма да устоите и някой ден вместо една порция, ще погълнете пет.

Трябва да ограничавате консумацията на пържено и сладко. Можете да отделите един деен в седмицата, в който да хапвате нещо любимо. Ако в 90% от времето се храните здравословно, а само в 10% не го правите, няма да е никакъв проблем.

5 Тренировки. Колкото и да ви е омръзнало да слушате, че е необходимо да тренирате, за да отслабнете, трябва да знаете, че това е нещо много полезно за здравето. Има огромно разнообразие от тренировки, така че със сигурност ще намерите нещо подходящо за вас.

6 Бъдете търпеливи. Това правило не е точно свързано с тялото ви, а по- скоро със съзнанието ви. Няма как да постигнете бързи и светкавични резултати. Трябва да се настроите за това и да бъдете търпеливи.

7 Спете поне 7 часа. Не само ще се чувствате страхотно на следващия ден, но и ще контролирате апетита си. Ако не сте се наспали добре през нощта, на следващия ден хормоните ви са объркани, чувствате се много гладни и налитате на калорична храна.

8 Не се сравнявайте. Голяма грешка, която жените често допускаме, е да сравняваме тялото си с наши приятелки. Всяка обаче е с различен метаболизъм, който се ускорява по различен начин. Не обръщайте внимание за колко време отслабва вашата сестра или приятелка, нито колко сладко яде и не й се лепи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване