Научно доказано: Вижте в кой ден от седмицата напълняваме:

Ако всеки ден се измервате теглото си, навярно ви се е случвало внезапно да се окажете с килограм- два- отгоре.

Може би сте забелязали, че през седмицата теглото ви е стабилно, но дойде ли петък, с кантарът започват да се случват странни аномалии – отчита грамове и даже килограм- два отгоре.

Не е въображението ви. Това внезапно покачване на теглото е научно доказано и има своето обяснение.

Научни изследвания, проведени паралелно – едното в САЩ, другото във Финладия, в които участват общо 80 доброволци, на възраст между 25 и 62 години, откриват интересни явления.

Участниците в проучването трябвало да се теглят всеки ден преди закуска и да записват резултатите. Въз основа на резултатите, били разделени на три групи: отслабнали, напълнели и без промяна в теглото.

Идеята била да се изследва дали измененията в килограмите е свързано с дните от работната седмица (ходене на работа, на лекции, пазар и пр.)

Учените открили интересна взаимовръзка: дните, в които теглото се покачвало внезапно, се оказали винаги събота и неделя. А през работната седмица, се връщало обратно.

Така се стигнало до следното заключение: през уикенда имаме повече време да се храним, склонни сме да си угаждаме, да мързелуваме, отпускаме се. Затова идва и покачването на теглото. В работен ден постоянно сме в движение, дори нямаме време да се нахраним.

Нормално е теглото да варира дори в рамките на деня – от грамове до плюс- минус килограм- два, в зависимост дали сме яли и пр. Така че, това не са показали, които да ни притесняват и да ни карат да изпадаме в истерия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване