Наистина ли кокосовото масло помага за отслабването? Виж Тук:

kokosovo-maslo-1

Кокосовото масло се радва на огромна слава през последните години. Беше обявено дори за суперхрана, заради ползите му за нашия организъм.

Но, дали наистина помага да отслабваме?

Няколко изследвания показват, че ако ядем по една- две лъжици на ден кокосово масло, намалява апетита и увеличава топенето на мазнините.

Свойства на кокосовото масло

Кокосовото масло е сред най- богатите източници на мазнини в света – 90% от мазнините му обаче са наситени.

Но наситените мазнини, известни като вредни мазнини, не са същите, каквито са в останалите храни. Докато повечето храни съдържат мазнини с дълга верига, кокосовото масло съдържа триглицериди със средна верига.

Този вид мазнини (със средна верига) имат напълно различен метаболизъм от мазнините с дълга верига: преминават от храносмилателния тракт директно в черния дроб, където се използват като източник на енергия или се превръщат в кетонни тела. А този ефект е много полезен за метаболизма ни.

kokosovo-maslo-5

Как кокосовото масло влияе на отслабването:

Увеличава топенето на мазнините

Не всички храни и вещества се метаболизират по един и същи начин. Някои изискват време, за да се храносмелят и обработят, а други се абсорбират и синтезират бързо.

Кокосовото масло има свойството да е термогенно, т.е., приемът му увеличава консумацията на енергия. И има резултати, които го потвърждават: приемът на една или две лъжици кокосово масло на ден увеличава с 5% изгарянето на мазнините. Калориите в кокосово масло са като тези в маслото и зехтина.

Намалява апетита

Триглицеридите със средна верига намаляват апетита, който съдържа кокосовото масло. Този вид триглицериди утоляват апетита много повече, отколкото други мазнини, което автоматично намалява приема на калории.

Редуцира мазнините в областта на корема

Мазнината, която се натрупва в коремната кухина, около органите, е изключително опасна. Често причинява подуване, диабет и сърдечни заболявания. Затова, трябва своевременно да взимаме мерки, за да се отървем от нея. А консумацията на кокосово масло води до намаляване на мазнините по корема.

Какво се случва с калориите в кокосовото масло?

Една лъжица кокосово масло, която съдържа около 14 грама, съдържа 116 калории. Така че, ако искаме да включим кокосовото масло в менюто си, трябва да изключим всички останали мазнини, защото ефектът ще е обратен.

Между 15 и 30 грама кокосово масло на ден, или една- две лъжици, са достатъчни за ефективно редуциране на теглото. Ако искате да отслабнете още по- бързо, включете го в диета за отслабване.

Най- важното обаче е, да не го съчетавате с приема на други мазнини, тъй като така ще приемате много повече калории на ден и ще напълнеете.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване