Кой сезон е най- подходящ за Отслабване:

otslabvane-saveti-3

С настъпването на всеки нов сезон се сещаме, че имаме нужда да свалим няколко килограма. Но не винаги усилията ни се увенчават с успех. Дали това зависи от сезона?

Според учените – да. Сезонът, в който избираме да направим диетата си, влияе до голяма степен върху крайния резултат от нея.

Ето кои сезони са най- подходящи за отслабване и кои – не:

През зимата ще ни е особено трудно да спазваме диета за отслабване. Студено е, яде ни се повече, което е нормално. Празниците също са много, трапезите са богато отрупани с вкусни и много калорични ястия. Не се лишавайте от удоволствието да споделите трапезата с близките си хора, защото имате излишни килограми. Зарадвайте душата си и изчакайте по- подходящ момент за отслабване. Движим се по- малко, отново заради студа.

Това, което обаче можете да направите е, да правите упражнения у дома. Дори навън да е студено и да е непосилно за вас да отидете във фитнеса – направете тренировка у дома. Движението не само ще ви помогне да изгорите излишните калории, но ще подобри настроението ви, както и кръвообращението и ще ви стане по- топло.

otslabvane-sled-praznitsite

Есента също не е от лесните сезони за отслабване. Трябва да се храним балансирано и умерено, за да не напълнеем изведнъж след лятото. Преминаваме към по- заседнал живот. А колкото повече се застудява, толкова по- трудно ще ни бъде да избягваме по- калоричната храна.

Пролетта е най- удачният сезон, за да доведем до успешни резултати диетата си. Със затоплянето на времето, осъзнаваме, че наближава лятото. На пазара вече има много плодове и зеленчуци. Колкото по- топло става, толкова по- лека храна предпочитаме. Можете най- спокойно да заместите порцията паста с голяма салата. Времето е подходящо и за спорт на открито. Самото ви тяло ще изисква да се движите повече, затова не му отказвайте. Наблегнете на разходките.

За наша изненада, лятото, оказва се, не е добър период, за да започнем да отслабваме. Много хора обаче са категорични, че през този сезон отслабват от само себе си – вероятно, защото се движат максимално много, или защото прекарват по цял ден на плажа. Пием много повече течности, ядем повече плодове и салати. Обаче, трябва да избягвате газираните напитки, алкохола, коктейлите, сладоледа, ако искате наистина да се възползвате от сезона, за да отслабнете.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване