Кои хормони контролират апетита и как да ги активизираме

glad-fakti

Има определени хормони, които създават чувството на ситост. Така че, за да контролирате апетита се, трябва да знаете кои са и какво да ядете, за да стимулирате производството им. По този начин можете да потиснете апетита си и да помогнете за отслабването. Така ще сте слаби и здрави.

За да постигнете усещане за ситост, храната ви трябва да съчетава различни аромати, цветове и вкусове, поради което се съчетават различни подправки.

Нека разгледаме кои хормони спадат към тези, които контролират апетита:

1 Холецистокинин. Този хормон се произвежда в червата и пътува през нервите, като изпраща сигнали за ситост. Смята се, че грейпфрутът произвежда холецистокинин, откъдето идва и репутацията й като една от най- полезните храни за отслабване. При консумация на омега- 3 мазнини, също се произвежда този хормон. Затова се препоръчват храни като: ленено семе, масло от ленено семе, чия, орехи, тученица, семки от тиква, слънчоглед, сусам, житен зародиш, зелени зеленчуци, студеноводна риба.

otslabvane-sled-rajdane

2 Лептин и PPAR. Регулират приема и изхвърлянето на мазнините и захарта, а когато са активни топят мазнини. За да го постигнете, консумирайте ленено семе, което помага за калорийния разход и студеноводна риба като сьомга, треска, сардини и херинга.

3 GLP1 y PYY. Когато стомахът и червата се издуят, тези хормони изпращат нервни импулси към мозъка, така че да не изпитва апетит. Ключът към увеличаването обема на стомаха, е увеличената консумация на фибри и пиенето на достатъчно вода. Препоръчително е да ядете по две порции салата на ден, като съдържат фасул, леща, нахут, грах. Яжте много плодове, сред които – сливи, ягоди, къпини и праскови.

Телесната температура също участва в контрола на апетита. В много ресторанти пускат климатиците на много студено, за да подтикват хората на ядат повече.

Затова, започвайте храненето си с топла супа или чаша топъл чай.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване