Кой е най- правилният начин да се топят мазнините?

Коя е тайната на отслабването – само да изразходваме повече калории, отколкото приемаме. Затова, освен да спазваме диета, е необходимо да правим упражнения.

Топенето на излишните натрупани мазнини по тялото е важен въпрос не само заради външния ни вид, но и заради благосъстоянието на организма. А наднорменото тегло е в основата на много тежки заболявания.

Коя е тайната на отслабването?

Това е въпрос, който всички си задаваме, като се има предвид, че има доста средства, които изобщо не действат. Най- важното нещо всъщност е познанието за теглото.

otslabvane-hodene

Метаболизъм
За да опознаем собственото си тяло, трябва да разучим какво е метаболизмът и как действа. Това е процесът, чрез който веществата, приети чрез храната ни, се превръщат в енергия, която се използва от организма за всичките му функции. Тук спадат: дишането, секрецията и храносмилането.

При всеки човек, метаболизмът действа по различен начин. Процесът зависи от три важни фактора:
–Термогенезата при физическата активност: изгарянето на мазнините зависи от извършваните упражнения. Тази зависимост е право пропорционална, т.е., колкото повече се движим, толкова повече отслабваме.
–Термогенният ефект на храните: Тялото ни използва енергията от усвояването на основните хранителни вещества (протеини, въглехидрати и мазнини)
–Основен метаболизъм: Количеството енергия, използвана от организма, за извършването на жизнените му функции (без физическата активност)

Калории
Калориите са източникът на енергия за тялото ни и си ги набавяме чрез храната. Необходими са ни, за да сме живи, както за жизнените функции, така и при физическа активност. Трябва да контролираме приема на калории и за топим излишните мазнини. Тази регулация обаче трябва да се извършва внимателно, за да се избегнат различни проблеми.

Калориен дефицит
Това състояние се появява, когато тялото използва повече калории, отколкото приема. Този фактор именно представлява тайната на отслабването. Ако имаме излишни мазнини, трябва да приведем тялото в състояние на калориен дефицит, за да можем да отслабнем.

Как да създадем калориен дефицит?
Постепенно можем да променим храненето си, така че да ограничим калориите, а в същото време да започнем да се движим повече.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване