Кърмене и отслабване

karmene

По време на бременността жените напълняват, като натрупаните мазнини след това се използват за производството на майчино мляко. Кърменето или изпомпването на млякото помага за лесното отслабване на майката и изгарянето на излишните калории. Ако майката не кърми, трябва да спазва традиционен метод за отслабване – диета плюс тренировка.

За да произведе мляко, тялото се нуждае от 500- 700 допълнителни калории всеки ден. Жена, която обикновено консумира около 2000 калории, трябва да приема по 2700 по време на кърменето. Хапвайте по нещо здравословно всеки път, когато усетите глад. Тялото ще ви помогне да си набавите необходимото количество калории.

karmene-otslabvane

Докато кърмите, здравословното хранене трябва да включва 5 порции плодове и зеленчуци, 3 порции млечни продукти с ниско съдържание на мазнини, 3- 4 порции пълнозърнеста храна, 3- 4 порции протеини. Избягвайте приема на алкохол и кафе. Избягвайте висококалоричната храна.

Правенето на упражнения ще подобри нивата ви на енергия и ще подобри здравето ви. Не се хвърляйте на изтощителни тренировки, защото ще навлезе млечна киселина в млякото ви, а бебетата не я обичат. Изцедете млякото си преди да правите упражнения. Посъветвайте лекаря си кога можете да започнете да тренирате.

Не се тормозете да отслабвате веднага след раждането. Тялото ви трябва да се възстанови.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване