Какво се случва с тялото ни, когато преядем:

stomah

Всички обичаме да си хапваме, но какво се случва в тялото ни, когато прекалим с храната.

Ето какво става с нас, след като преядем:

1 Много ви се доспива. Тънките черва изпращат сигнали до мозъка, че тялото се нуждае от почивка, за да храносмели голямото количество храна, което сте приели. Затова след като сте преяли, ви се доспива.

2 Тялото ви иска да се освободи от газовете. Когато избираме да се храним с тежка храна, газовете са неизменната последица. Тялото ни обаче иска по- бързо да се облекчи от тях и затова…

stomashna-kiselina

3 Стомахът и червата ви изпращат ясни сигнали. Сигнализират мозъка ви, че трябва да спрете да ядете. Появяват се два хормона – оксинтомодулин и пептид тирозин. Те съобщават на мозъка ви, че трябва да спрете да се храните.

4 Стомахът ви не се разширява. Да си мислите, че стомахът ви ще се разшири, защото сте приели повече храна, е голяма грешка. Стомахът има един и същи капацитет, но от подуването започвате да усещате, че избутва околните органи. Капацитетът на стомахът ви е до 3 литра и няма как да го увеличите.

5 Храносмилателните сокове проникват в хранопровода. Това са т.нар. стомашни киселини. Когато стомахът се препълни, се измества към хранопровода и усещате силно парене.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване