Какви храни да включим в менюто си, за да отслабнем без диети

otslabvane-5

Ако искаме да отслабнем и да си върнем предишното тегло, трябва да обърнем специално внимание на храната, която може да помогне за ускоряване на метаболизма.

Ето какво трябва да ядем на закуска, обяд и вечеря, за да успеем да свалим излишното си тегло.

ЗАКУСКА
Чаша кафе или зелен чай могат да ускорят метаболизма ни с от 5% до 8%. Бързата обмяна на веществата ни гарантира бързо топене на излишните мазнини. Важното е да не се прекалява с кафето и зеления чай – не повече от 2-3 чаши дневно. В противен случай, голямото количество кофеин ще раздразни нервната ни система.
Също така, в сутрешната закуска трябва да има достатъчно диетични фибри и сложни въглехидрати, например пълнозърнести култури като овес, ръж, жито и пр.

otslabvane-napitka-1

ОБЯД
Задължително трябва да има протеин. Тъй като те се обработват по- бавно, тялото изразходва повече енергия за разграждането им. Така че, това е хитър начин за допълнително увеличаване на метаболизма.
Също така е важно да пием много вода, особено преди хранене. Така ще намалим апетита си, а също и порциите храна. Ако пием по 2-3 литра вода на ден, със сигурност допълнително ще ускорим метаболизма си.

ВЕЧЕРЯ
Лесен и ефективен начин да дадем допълнителен импулс на метаболизма е като включим повече подправки в храната си. Пикантните подправки са много полезни в това отношение. Ако обаче не си падаме по лютото, можем да използваме куркума, джинджифил или канела, които също са доказано ефективни в топенето на мазнини.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване