Как водата помага за отслабването – Виж Тук:

voda-2

Водата има множество полезни свойства. Ако поддържате тялото хидратирано, ускорява метаболизма и това помага за отслабването. Освен това, помага на тялото за извършването на множество жизнени функции.

СВОЙСТВА НА ВОДАТА

1 Ускорява метаболизма:

Научно изследване от 2003 г. доказва, че добрата хидратация увеличава метаболизма с до 30% в следващите 10 минути, след като сме изпили половин литър вода. Ускореният метаболизъм работи на по- високи обороти в следващите 40 минути.

Голяма част от увеличеното изгаряне на калориите след консумация на вода се дължи на отдаването на топлината на тялото на приетата вода. Тъй като температурата на тялото е по- голяма от консумираната вода, особено след като сме пили студена вода.

Този процес задължава тялото да изгаря калории, за да произведе топлина и да възстанови енергията, използвана при загряването й.

Една калория се дефинира като необходимото количество енергия за увеличаване на температурата на 1 мл вода с един градус.

voda-terapiya

2 Водата засища

Причината да се чувстваме сити, след като сме пили вода, е, че заема пространство в стомаха. Освен това, водата не съдържа калории. Когато изпълни стомаха ни, няма как да прекалим с храната.

На ден трябва да приемаме между 2- 2,5 литра вода. Не трябва да забравяме, че вода се съдържа също в плодовете и зеленчуците.

Много често чувството на жажда се бърка с глад. Затова, когато огладнеете, първо изпийте 1-2 чаши вода. Изчакайте 20 минути и тогава прецедете вече дали сте гладни или не.

3 Други свойства на водата

Тялото ни се състои от 75% вода, т.е., две трети от тялото ни е вода. Клетките ни действат на максималния си потенциал, само когато са добре хидратирани.

Още важни свойства на водата:

-увеличава енергията
-предпазва от рак
-подсилва имунната система
-подобрява мозъчната дейност
-кожата става по- здрава
-предпазва от главоболие и болки в гърба

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване