Как се отслабва през зимата?

Каква е тайната на отслабването през зимата? Важно е да се направи здравословно и балансирано.

Добре е да разтоварим тялото. Повечето режими залагат на прием на сокове, салати и плодове. Но те не са подходящи за зимния сезон.

Човешкото тяло е еволюирало така, че през есента да си хапваме повече. А през зимата да запазим теглото си, за да ни предпазва от студа.

Ако се направи както трябва, пречистването през зимата няма да отслаби организма, а напротив – ще го направи по- силен. Диетолозите предлагат да наблегнем да топли супи и бульони, на полезни мазнини, на готвените ястия.

Ето кои са най- добрите съвети за отслабване през зимата:


1. Топла храна
Когато ни е студено, кое звучи по- добре – салата или топла супа? Трябва да избираме сезонни продукти, типични за района. Да се стараем да ядем повече зеленчуци, а също и качествено месо.
2. Да обърнем внимание на мазнините
Тялото се нуждае от подходящите мазнини, за да може да усвоява хранителни вещества и да ги употребява правилно. Здравословните мазнини са необходими за усвояването на витамини А, Д и Е, които са много полезни за нервната система. Това означава, че подходящите мазнини помагат да сме с добро състояние на духа.
Трябва да избягваме хидрогенните и транс мазнините, които се съдържат в много от рафинираните и полуготови продукти. Полезните мазнини се съдържат в храни като маслини, зехтин, бадеми, риба, ленено семе.
3. Да избягваме сладките изделия
Рафинираните въглехидрати са най- сериозните причинители на наднормено тегло и затлъстяване. А най- популярният им представител е захарта. За да я избягваме, можем да се опитваме да я заместваме със зеленчуци, които имат сладникав вкус. Например, варено или печено червено цвекло, сладки картофи, печена тиква.
4. Сън
Когато времето е студено и дните са къси, тялото се нуждае от повече часове сън. Добре е да си лягаме по- рано през нощта и да ставаме в първите светли часове. Слънчевата светлина се отразява положително на настроението. Когато си лягаме преди полунощ през зимата, се радваме на по- стабилно настроение. А това означава, че няма риск от емоционален прием на храна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване