Как сами да изготвим режима си за отслабване

dieta-4

Когато търсим начин да отслабнем, ще прочетем за много диети, които буквално обещават чудеса. Например, да свалим много килограми още през първата седмица. Дори да може да се постигне наистина, резултатът може да не е траен или да изложим здравето си на риск.
Най- добрият начин да отслабнем, е като сами изготвим диетата си, така че да отговаря на нуждите на тялото ни. Ето няколко полезни насоки как да го направим:

Първото нещо, което трябва да направим, е да решим кога ще ядем. Важно е да се знае, че когато не се приема храна в дълъг интервал от време, тялото започна да се подготвя за продължително гладуване. Това е опасно за хората, които искат да отслабнат, тъй като тялото започва да запазва калориите, вместо да ги използва, което означава, че се трупат мазнини много бързо, а енергията се взима от мускулите. За да се избегне този риск, експертите съветват да се приема храна на всеки три часа, като порциите трябва да са съвсем малки. Това се прави, за да може стомахът да работи постоянно, за да не се влиза във фазата, в която се трупат мазнини.

otslabvane-hrani

Кои храни трябва да елиминираме. Диетите, които се състоят в елиминиране на протеини или въглехидрати, не са подходящи за отслабване. Причината е, че по този начин ще изпитваме постоянен глад, а тялото ни ще се лиши от ценни витамини и минерали. Повечето експерти по хранене съветват в един ден от седмицата да си позволяваме да нарушаваме диетата. Но това може и да е рисковано. Има риск да изгубим контрол.
Според специалистите, мазнините трябва да заемат по- малко от 30% от дневното ни хранене. За да поддържаме този баланс, трябва да внимаваме със захарта и изделията, приготвени от нея. Един от най- бързите начини да се постигне, е като заместваме захарта с подсладителя стевия. Също така, трябва да се избягват напитки като газирано, натурални сокове и алкохол.

Разнообразно хранене. Едно от най- важните условия за диетата за отслабване. Трябва да избираме качествена храна, която да приготвяме по здравословен начин, т.е., да избягваме панирането и пърженото.

Упражнения. Това е катализаторът, който ще ускори процесът на отслабване. Изследвания показват, че при физическа активност от 180 до 270 минути седмично, могат да се свалят до 3 кг. Може да се раздели на сесии от по 25 до 40 минути всеки ден.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване