Как да ядем по- малко и да отслабнем по- бързо

hrani-koja

Понякога се изненадвате, че сте изяли цяло пакетче бисквити? Изяли сте голямо количество храна, само защото ви е било наблизо? Това са само част от типичните грешки, които допускаме в храненето.

Често използваме храната, за да запълним някоя емоционална празнота или да се справим с изнервяща ситуация, а не за да нахраним тялото си. Такива навици често водят до наднормено тегло и до други здравословни проблеми, свързани с него.

Затова ще ви разкрием някои стратегии, чрез които да се справяте в подобни ситуации.

dieta-hladilnik

Първо, трябва да си изясните по какви причини използвате храната като заместител на нещо. Преди да се нахвърлите на хладилника, си задайте въпроса дали наистина сте гладни или искате да използвате храната като отдушник. Ако отговорът е „не, не съм гладен“, заемете се с нещо друго, което да ви разсея – разходка, четене, разговор с приятелка и пр.

Не пропускайте нито едно основно хранене през деня. Включете и 2-3 малки междини закуски. Задължително избягвайте бързата храна.

Дъвчете добре. Това е много важно, ако искате да отслабнете, тъй като това е началото на храносмилателния процес. Добре сдъвканата храна ни помага да се чувстваме по- дълго време сити. Колкото повече дъвчете, толкова по- сити ще се чувствате.

Използвайте метода на компенсацията: ако на единия ден сте яли повече или по- калорична храна, на следващия компенсирайте с по- лека и здравословна храна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване