Как да се справяме с апетита си

Една от най- сложните задачи, когато трябва да поддържаме линията си, е да контролираме апетита. За да го постигнем, силата на волята е основното ни оръжие. Но ако добавим и няколко навика, вече няма да е толкова трудно предизвикателство.

apetit

Докато ядете, не правете нищо друго. Седнете да се храните, без да се разсейвате с други неща – телевизия, компютър, четене. Ако ви е трудно, може да е знак, че удоволствието, което изпитвате от яденето, е свързано с друга дейност и не е свързан с реален глад.

Хранете се бавно. Бързото хранене пречи на вътрешния контрол на организма да спре, когато вече е сит. Така се преяжда.

Яжте винаги на едно и също място. Изберете място у дома или на работа, където да ядете и да не правите друго нещо. Така е по- малко вероятно да ядете между храненията.

alimentos para quemar grasa abdominal

Сложете в чинията само толкова, колкото ви се яде. Така ще се контролирате по- добре. Ако ядете у дома, сложете на масата само чинията, а не цялата тава или тенджера, където е всичкото ядене.

Реален или измамен глад? Има два вида глад, които отговорят на физиологични нужди – физически и реален глад . Нереалният глад, известен и като емоционален, зависи от психологическото ни състояние – депресия, тревога, нерви, скука, и пр. Много е важно да го отличаваме от истинския, който е провокиран от липсата на вещества в организма ни.

Значението да ядем по няколко пъти дневно. Включването на две малки закуски през деня, например, между закуска и обяд, между обяд и вечеря, ни помагат да поддържаме енергийния баланс в тялото.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване