Как да отслабнем с дишане

dishane

Съществува директна връзка между стреса и наднорменото тегло. Вниманието на учените е привлечено от хормона кортизол. Сам по себе си няма отрицателно въздействие. Тялото го използва, за да повишава нивата на кръвното налягане и има важна роля за обработването на мазнините и въглехидратите, като ги превръща в енергия.

Проблемът започваме, ако страдаме от хроничен стрес, отделяме много кортизол и тялото ни не може да се справи с него. Страничен ефект от повишените нива на стреса е увеличаването на апетита. Да си гладен постоянно си е наказание. Кортизолът концентрира мазнините най- вече по корема и ханша.

dishane-uprajneniya

Част от провалите на диети се дължи на факта, че не знаем как да се глезим. Много хора тълкуват тези думи, като насърчаване за тъпчене с храна. Прибягването до храна, за да се справим с нервите, е най- лесното и погрешно решение.

Когато спрем да си обръщаме внимание, някои храни, като пица, сладолед, и пр, не ни се струват толкова неправилни като избор. Сигурно се чувствате добре, когато ядете от тях. Но когато усетим колко сме прекалили, започваме да съжаляваме. Самочувствието ни пада.

Един от най- лесните и ефективни начини да се справим със стреса, е дишането. Чували сте за йога, но така и не сте пробвали. Дихателните упражнения са чудесен начин, за да се избавим от стреса.

Как да дишаме, за да релаксираме. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване