Испанска фитнес звезда: Ето кои са тайните на отслабването! (Интервю)

patry-jordan

Пати Джордан

Известната испанска фитнес инструкторка и влогърка Пати Джордан разкрива тайните на отслабването – оборва популярни митове и хвърля нова светлина върху ключовите моменти.

Настъпва есента. Какво трябва да направим, за да сме във форма през сезона?

Септември е много подходящ месец за промяна на навиците. За да си създадем навик, са необходими 21 дни. Опростете нещата и наблегнете на най- лесното. Поставете се определени цели и ги спазвайте.

Ако искате да започнете диета, помнете: не изключвайте храни, само защото си мислите, че ще напълнеете от тях. Трябва да се търси здравословният баланс. Преди да започнем диета, трябва да обмислим добре нещата, да се настроим психологически на вълната – да вярваме, че ще успеем и да се мотивираме.

Кои са лошите навици, които не ни позволяват да отслабнем?
Първо, това, че не се учим от предишните си грешки. Лошото влияние на заобикалящата ни среда. Късното осъзнаване, че трябва да започнем да се пазим. И най- вече, липсата на достоверна информация за храненето: да знаем кои храни наистина са здравословни, кои съдържат прекалено много захар, кои са богати на протеини и пр.

Най- важното, което трябва да се направи: да се информираме, да търсим алтернативи, да спортуваме. Всичко това накуп, ще ни помогне да се радвам на отлично здраве и дълъг живот.

Кои са триковете, за да приготвим здравословно ястие?
Трябва да мислим как да си набавяме полезните хранителни вещества. Добре е да помислим и планираме предварително менютата си за седмицата. Бързането ни пречи да изготвим подходящият списък за пазаруване. Често не успяваме да постигнем целта си и поради липса на постоянство, а не защото не можем да се организираме или да изберем правилна стратегия. Планирането е най- важният компонент.

patry-jordan-2

Любимо упражнение за плосък корем?
Няма да кажа планк или коремни преси, защото ще ви излъжа. Не можем да топим мазнини на точно определено място, а да намалим процента им като цяло.

Ще кажа и нещо много важно за жените: трябва да имаме определена мастна основа на корема, за да предпазва органите. Ако искаме да постигнем съвършен коремен релеф, означава да се движим по ръба на здравословното.

Препоръчвам кардио упражнения за сила и да редуваме различна интензивност. Може коремът ви да не е супер плосък, но няма да имате болки в гърба, ще подобрите стойката, ще имате стегнато тяло, метаболизмът ще е по- бърз и по- лесно ще се изгарят калориите. Това е печелившата комбинация!

А упражнения за седалището?
Клекове, напади, повдигания, кардио упражнения за сила… В крайна сметка, зависи какво искаме да постигнем.

Това достатъчно ли е, за да свалим коремчето и да стопим паласките?
Не. Храненето е най- важният компонент.

Кой е най- подходящият момент през деня за тренировка? Има ли такъв?
Аз винаги препоръчвам да се започва деня със спорт, защото активира цялото ни тяло. Но зависи от ежедневието на всеки човек. Най- важното е да намираме време.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване